Nyhedsbrev
Uddannelse/Faggrupper

Uddannelse/Faggrupper

Apoteket tilbyder uddannelsespladser til både farmakonomer og farmaceuter. Dog er der forskel på den tid og omfang uddannelsen spænder over samt den grad uddannelsen giver.

Farmakonomuddannelsen er en 3 årig teknisk apoteksorienteret, men kan også bruges både i det offentlige, hospital samt medicinalindustrien. Den betragtes som en mellemlang uddannelse, hvor hovedparten af oplæringen foregår på apoteket. Derudover er der periodevis skoleophold samt eksamen på uddannelsesstedet Farmakon.  Du kan læse nærmere vedrørende uddannelsen på www.farmakon.dk.

Ønsker du at søge farmakonomuddannelsen, kræver det en elevplads på et apotek, som du selv søger efter interesse. Du skal søge i god tid og helst aflevere ansøgningen personligt.
På Trekroner Apotek optager vi traditionelt 2 elever hvert andet år og til tider 1 elev pr. år. Du er velkommen til at henvende dig til apoteket for at høre nærmere.

Farmaceutddannelsen foregår primært på det Farmaceutisk fakultet under Københavns Universitet. Det er  en 5 årig kandidatuddannelse, hvor apoteksopholdet er valgfrit og foregår efter 3 ½ års bachelor. Det er en generel uddannelse og åbner op for flere jobmuligheder. Du kan læse nærmere om uddannelsen på www.farma.ku.dk.

Studieopholdet på apotek er af et ½ års varighed, hvor det afsluttes med en skriftelig opgave.  Den studerende får tildelt titlen jus, der berettiger den studerende arbejde på apotek i fremtiden.

Tildeling af apotek sker via Farma, og der kan afgives ønsker derom via.  Farma. Det varierer hvornår Trekroner Apotek optager farmaceutstuderede, så hold øje med hvornår der er mulighed for det.

Dine oplysninger